the app

Zvonul – sursa sigura

Asa cum se obisnuieste pe meleagurile noastre, mai intai apare un zvon pentru ca dupa aceea el sa se si adevereasca. Asa cum s-a intamplat si in toamna cand “evaluarile competentelor în vederea obtinerii brevetelor/certificatelor de capacitate maritime si a certificatelor internationale de conducator de ambarcatiune de agrement clasele A si B” s-au mutat la Bucuresti, a inceput apoi sa se auda ca, dupa alegeri, lucrurile vor reveni la normal iar acestea se vor sustine si la sediul ANR din incinta Port Constanta.

Având în vedere reorganizarea Autoritatii Navale Române, începând cu data de 01.10.2012 evaluarea competentelor în vederea obtinerii brevetelor/certificatelor de capacitate maritime si a certificatelor internationale de conducator de ambarcatiune de agrement clasele A si B, se va face în sala de la etajul 11, Poarta G, incinta Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Bdul Dinicu Golescu nr. 38 – BUCURESTI. 
Dosarele de înscriere în vederea participarii la evaluare se depun la sediul ANR incinta Port Constanta.

Incepand cu data de 28.01.2012, ANR organizeaza si la sediul din Constanta sesiune de evaluare a competentei in vederea obtinerii brevetelor si certificatelor personalului navigant maritim si maritim portuar precum si a certificatelor internationale de conducator de ambarcatiune de agrement clasa A si B.

Ceea ce rezulta de aici este ca “zvonaci de serviciu” sunt niste oameni de seama si care isi iau meseria foarte in serios din moment ce nu lanseaza zvonuri asa, aiurea’n tramvai. Se mai aude, si cum la noi zvonul e mai presus decat o informare oficiala, ca de prin vara se va reveni la modul de evaluare prin studiu de caz. Sa vedem cum vor evolua lucrurile sub acest aspect.

Ce ma intriga, insa, pe mine este urmatorul lucru: aceasta miscare cu evaluarile sustinute la Bucuresti a fost facuta, din ce am inteles, in favoarea navigatorilor ce au domiciliul in tara (≠ Constanta). Bun, nimic mai dragut din partea lor; dar daca este asa, de ce ii mai pun pe saracii oameni sa se inscrie la Constanta daca tot le ofera posibilitatea sa fie evaluati in Bucuresti – mandria tarii? Adica

  1. te inscrii la Constanta,
  2. dai examen la Bucuresti (pana pe 28.01.2013) pentru ca apoi sa
  3. revii la Constanta pentru eliberarea brevetului/certificatului de capacitate/ certificat de conducator de ambarcatiune de agrement.

Cu siguranta sunt eu mai mofturos, mai critic si cu un dinte impotriva sistemului care nu reuseste sub nicio forma sa dovedeasca ca e bun de ceva. Deh, Gică-contra, si n’ai ce-i face!

Pana una-alta, eu am sustinut examenul la capitala si a fost ok. Mai putin ok a fost timpul de peste o luna de zile cat am asteptat sa mi se elibereze brevetul.

Succes celor ce urmeaza sa fie evaluati!

Update: Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenelor de evaluare

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: