the app

Zi tragica pentru shipping in Marea Neagra

Nava cargou Volgo Balt 199 s-a scufundat pe 4 Decembrie 2012 in largul coastelor Turciei.

Doi salvatori au murit in timp ce efectuau operatiuni de cautare a membrilor carcoului ce s-a scufundat pe coasta Turciei din Marea Neagra si alte 10 persoane raman disparute. Un membru al echipajului cargoului a cazut peste bord in apele involburate ale Marii Negre, despre care se stie sigur ca a murit iar alti patru au fost salvati.

Starea marii de gradul 7 la 8 au facut interventiile salvatorilor foarte dificile iar ca urmare, in timpul operatiunilor de cautare a celor 7 disparuti, o nava salvatoare a fost izbita de roci si apoi scufundata, eveniment ce s-a soldat cu doua victime din randul salvatorilor. Ceilalti membri ai echipei de salvare de pe aceasta nava au fost dati disparuti.

Cargoul Volgo Balt 199, care naviga sub pavilion St Kitts and Nevis, transporta carbune din Rusia catre portul turcesc Antalia.

Avea un echipaj format din 11 ucrainieni si un rus.

Nava a transmis mesajul de distress la 07:30 GMT dupa care s-a pierdut contactul.

Intre timp, o alta nava, BBC Adriatic, se afla intr-o situatie de urgenta, confruntandu-se cu o avarie la masina.  Nave remorcher au intervenit pentru a-i acorda asistenta intrucat nava risca sa se scufunde; neavand guvernare, nava se afla in voia fortelor valurilor si a vantului.

 Furtuna de zilele trecute a dus la anularea zborurilor si a curselor ferry din stramtoarea Bosfor, una din cele mai aglomerate din lume.

VIDEO

[youtube_sc url=”http://youtu.be/xa3W45Uco0Y” title=”zi%20neagra%20pentru%20navigatia%20din%20Marea%20Neagra”]

via

 

1 thought on “Zi tragica pentru shipping in Marea Neagra”

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: