the app

Un fel de “About and Disclosure”

Acest articol porneste din nevoia de a raspunde unui coleg. Initial incepusem sa scriu in grupul de pe facebook, dupa care m-am hotarat sa ii dau forma unui articol, aici.

…si incepusem prin a spune ca si “pe mare” e mai practic… sa stai acasa si sa vina banul, dar cineva trebuie totusi sa plece si sa duca nava aia dintr-un loc intr-altul (a se citi porturi), sa descarce marfa si apoi sa incarce alta. Acesta e principiul comertului pe mare (si nu numai), un principiu dezvoltat de-a lungul sutelor de ani, chiar mii.
La fel, un blog si/sau forum au principiile lor: comunitati interactive in care oamenii relationeaza online unii cu ceilalti si se ajuta in ceea ce au nevoie. Printre altele.
Mai mult de atat, nu cred ca ati observat ca pe blog sau pe forum sa existe reclame si nici nu vor fi vreodata; prin urmare aceste “locuri” nu le-am creat pentru vreun profit personal, ci tocmai pentru a fi o comunitate in care sa ne ajutam cu sfaturi in tot ce avem nevoie, sa impartasim din experientele prin care trecem, samd. Ne-am asumat din start toate costurile ce le implica cadet de Romania si nu am cerut niciun şfanţ nimanui; nu o vom face nici de acum incolo, desi cu niste bani pe care i-am fi putut lua din reclame sau donatii am fi putut aduce un plus de functionalitate acestor platforme (vezi live chat-ul de pe blog a carui perioada de trial expira in trei zile dupa care va trebui sa abordam un altul, free, care nu este la fel de bun si stabil precum acesta).
Ganditi-va ca noi am depus eforturi sa cream acest loc, am pierdut nopti intregi de-a lungul timpului pentru a pune la punct acest blog si apoi forumul, tocmai pentru ca ele sa fie cat mai ok sub aspect functional, ca accesibilitate si aspect dar mai ales din punctul de vedere al nevoilor celor care il vor accesa.

Primesc saptamanal emailuri de la cititori in care sunt intrebat despre diverse. Si inteleg oarecum ca este simplu sa scri un email in care sa ma intrebi ce nelamuriri ai. dar crede-ma, este la fel de simplu sa o faci si pe forum. Tocmai afluxul de intrebari care vin pe email de o vreme incoace m-a facut sa creez forumul si nu pentru alt motiv. Prin urmare, de astazi nu voi mai raspunde la aceste emailuri, nu o voi face decat pe forum si cel mult in grupul de pe facebook. Nu e mare scofala sa iti faci un cont pe forum pentru ca apoi sa urmaresti din cand in cand daca apare ceva interesant, ori pur si simplu sa te abonezi la postari prin email.

Sunt trei ani de cand, impreuna cu Vlad, am pus in practica ideea acesui loc, mai intai sub forma unui blog free, pentru ca apoi sa ne dam seama ca vrem un domeniu al nostru, gazduit de o firma specializata, cu servicii de calitate, etc. In tot acest timp lucrurile au evoluat si blogul a ajuns in forma in care este astazi. Mai mult de atat, acest loc va evolua in continuare pentru ca ne dedicam lui si o facem din suflet. cadet de Romania nu este vreo fabrica ex-comunista ce urmeaza a fi praduita de politicienii de astazi, el este un loc dedicat noua tuturor si chiar daca tu, cititorule, ai auzit abia ieri de acest loc, iti garantez ca el va exista si maine, si poimaine. El va exista cel putin atata vreme cat in Romania va exista invatamant de marina comerciala.

E usor, cum spuneam, sa fim comozi, dar asta nu inlesneste cu absolut nimic principiul dezvoltarii.

Daca iti place ce faci, inseamna ca nu vei munci nici o zi in viata ta.

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: