the app

That’s how is to be an american

Academia  navala din Massatuchetts (MMA) a fost fondata in anul 1891 in Buzzards Bay, MA, USA si este a doua unitate de invatamant  superior de marina de stat din SUA. La aceasta academie invata 1100 de studenti in  cadrul programelor de invatamant la zi si frecventa redusa si 30 de absolventi inscrisi la programul de doctorat si cercetare. Studentii care isi finalizeaza studiile in cadrul acestei academii obtin brevetul de ofiter maritim punte si mecanic si in urma continuarii studiilor se pot inscrie in programele de cercetare: transporturi maritime, inginerie navala,  siguranta in domeniunul maritim, protectia mediului, afaceri internationale in domeniul maritim, situatii de urgenta in domeniul maritim.

Aceasta unitate de invatamant  isi desfasoara cursurile pe o perioada de 4 ani si asigura stagiul de ambarcare la bordul navei scoala USTS Kennedy.

In continuare voi prezenta felul in care este organizata practica in cadrul acestei institutii, ca un exemplu ce ar putea fi implementat candva, dar mai ales daca s-ar vrea cu adevarat, si pe la malul romanesc al Marii Negre.

Inainte de inceperea “sea term”,  fiecare cadet primeste o scrisoare acasa din partea rectorului, “Letter from the Admiral”, care spre uimirea mea este mai mult informala si in care PARINTII sunt informatii despre voiajul de practica cu explicatiile de rigoare incepand de la traditie si pana la modalitatea in care pot tine legatura cu cei dragi mergand cu detalii despre cum le pot trimite bani la bord. Parintilor le este prezentata importanta voiajului din punct de vedere al evolutiei studentului si formarii (ajuta studentii sa se maturizeze  sa devina independenti si sa dobandeasca incredere in fortele proprii). Acestia sunt invitati sa efectueze vizite la nava scoala inainte de plecare, sa participe la ceremonia de plecare iar apoi la o conferinta organizata de academie.

In a doua etapa primesc o a doua scrisoare, “Health Services Letter”, cu sfaturi privind prevenirea bolilor si evitarea accidentarilor la bordul navei. Studentii sunt vaccinati impotriva hepatitei A si sunt sfatuiti sa procure medicamente (daca se afla sub tratament) pentru 60 de zile. La bordul navei scoala se afla un cabinet medical cu personal de specialitate (medic, doua asistente, psiholog). Cadetii primesc sfaturi in ceea ce priveste si raul de mare si ce medicamente sunt indicate pentru combaterea simptomelor. In cazul in care au probleme medicale acestia anunta scoala pentru a face pregatiri speciale la bordul navei astfel incat orice situatie speciala poate fi rezolvata. In a doua parte a scrisorii este atasata o lista cu medicamente obligatorii: crema de soare, sepci, ochelari si lentile de contact suplimentare plus o lista cu informatii privind iesirile la mal cu ceea ce trebuie evitat si cum trebuie actionat in caz de accidentare in timpul iesirilor in oras sau in excursii.

Inaintea plecarii sunt distribuite check-listuri “Sea Bag Requierments” cu ceea ce trebuie sa contina fiecare “sac al marinarului”, incepand de la componenta uniformei, obiecte de toaleta personala si pana la echipamentul de protectie, o parte din cele cerute fiind oferite de academie ori la bordul navei ori din timpul scolii.

Pe blogul mentionat mai sus cei de acasa pot citi un jurnal al voiajului, dar avem si un jurnal de bord al navei in toata regula; comandantul navei scrie diverse postari referitoare la cum decurge pregatirea novicilor (Captain’s log). Tot acolo mai gasim si o functie de ship tracker, astfel incat se poate vedea in orice moment pozitia navei si este inca o pagina unde se gasesc toate detaliile navei TS KENNEDY.

Asadar, repede la ambasada US, cetatenie si apoi sa vedem cand se fac inscrierile. Just kidding 🙂

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: