the app

SUEZ CANAL OFERĂ REDUCERI DE TAXĂ PENTRU NAVELE VEHICLE CARRIER

Cunoaștem că de la începutul pandemiei, această criză a adus printre altele prețul bunkerului la o cotă minimă. Asta a permis ca mulți charteri și/sau armatori să opteze pentru evitarea Canalului Suez, în condițiile în care o rută pe la sudul Africii din Europa de Nord către Asia, deși mai lungă, era mai rentabilă din punct de vedere al costurilor decât cea mai scurtă prin Suez Canal.

Văzând asta, Autoritatea Canalului Suez (SCA) a procedat la o serie de reduceri pentru a atrage pe cei implicați să folosească Suez Canal, așa cum p făcuseră înainte de perioada scăderii bunkerului.

În cel mai recent număr de reduceri pentru tranzitarea Canalului Suez, transportatorii de vehicule care tranzitează calea navigabilă spre est dinspre nord-vestul Europei către Asia de Est pot solicita o reducere de 8%. În trecut, reduceri au fost oferite și pentru alte tipuri de nave, precum nave port-container sau LNG.

Acest articol poate fi citit și în aplicația pentru terminale Android din Google Play Store.

Autoritatea Canalului Suez (SCA) a anunțat că transportatorii de vehicule din porturile din nord-vestul Europei care se îndreaptă către Singapore și porturile dinspre est vor primi o reducere de 8% la taxele de canal.

Pentru cei dornici să cunoasă o mică parte din acest fenomen numit shipping, găsiți de la sursă  o listă de prețuri pentru tranzitare aferent fiecărui tip de navă, valabilă de la 1 Aprilie 2020 și la care se adaugă reducerea menționată. De asemenea, tot în spiritul menționat, link către un calculator de taxe pentru tranzitarea Canalului Suez.

Este cea mai recentă dintr-o serie de reduceri anunțate de Canalul Suez, care a observat că navele optează pentru ruta pe la sudul Africii către Asia, prin Cape of Good Hope, din cauza prețurilor scăzute ale carburantului, ceea ce face ca ruta mai lungă să fie mai rentabilă decât plata taxelor pentru a tranzita Canalul Suez.

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: