the app

STRESUL PROFESIONAL LA NAVIGATORI

Video interviu cu psihoterapeutul Cornel Marcu la sfârșitul articolului. Atașat la sfârșit găsiți un check list despre cum puteți reduce influența stresului în viața voastră.

Descarcă aplicația cadeti.ro | cadet de România

Continua lectura din aplicatia de mobil.
Ai parte de notificări pentru postările noi și în plus un aspect al conținutului și o funcționalitate adaptată pentru experienta pe telefonul mobil.

Este evident că shippingul asigură ceea ce numim noi lanțul de aprovizionare. Transportul maritim face ca circa 80% din resurse sau produsele finite de pe întreg mapamondul să fie transportate de la sursă acolo unde este nevoie de ele.
Dar shippingul înseamnă oameni. Orice navă maritimă este sub atenta exploatare a unui echipaj. Pentru ca acest lanț să se mențină activ, un echipaj format din ofițeri și nebrevetați, împărțiți pe departamente, trăiesc și lucrează around the clock, pentru o perioadă de până la nouă luni la bordul navelor. Asta în teorie, întrucât am văzut cum afectează pandemia COVID-19 viața navigatorilor.

Meseria de navigator ne cere să petrecem luni de zile departe de casă și într-un mediu care implică un anume grad de adaptare. Un astfel de mediu de lucru poate duce la frustrare și stres, uneori la conflicte cu ceilalți membri ai echipajului, ținând seama de natura mediului restrâns în care ne desfășurăm activitatea.

Cu atât mai mult acum în condiții de pandemie, este un aspect demn de menționat care afectează sistemul din spatele acestui fenomen.

Cum se manifestă dar și cum identificăm stresul, motivele acestuia, cât de periculos poate fi, ce persoane sunt mai expuse, strategii de management și prevenire a riscurilor psihologice, sunt aspecte pe care voi încerca să le abordez în continuare, alături de psihoterapeutul Cornel Marcu.

Nu uita să distribui și prietenilor tăi acest articol. Nu în ultimul rând, descarcă aplicația cadeti.ro din Google Play Store pentru a avea la îndemână toate postările noastre.

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: