the app

Stiri de pe surse

O stire de pe surse (ca tot e la moda sintagma) suna cam asa: Agentia guvernamentala de ocupare a fortei de munca a marinarilor din Filipine (Philippine Overseas Employment Agency – POEA) a anuntat recent ca marinarilor filipinezi nu li se va mai cere sa prezinte certificatul de angajare in aeroporturile internationale din tara. Asta pentru a decongestiona cozile lungi ce se formau in aeroport, la Centrul de Asistenta unde se valida certificatul in cauza.

Asa, si? Ei bine, in aparenta, stirea asta nu e mare lucru. Dar in momentul in care vad cum cu o foarte mare repeziciune marinarii filipinezi inlocuiesc forta de munca europeana si cand mai vad cat de protejati sunt ei pe langa, sa zicem noi, marinarii romani, nu pot sa nu imi pun intrebarea: de ce pentru noi nu face nimeni nimic? De ce Guvernul de la Budapest, pardon, Bucharest, nu face altceva decat sa se balacareasca pe ciolan in loc sa se preocupe in mod real si de soarta celor la care apeleaza din 4 in 4 ani pentru voturi (mai nou chiar si mai des). Eu unul nu am auzit in ultima perioada ca cineva sa faca ceva pentru marinarii romani, sa aduca vreun beneficiu, sa scorneasca o lege sau chiar o ordonanta de urgenta prin care sa fim protejati intr-o anume maniera, ce sa mai vorbim despre modul de recrutare. Avem scoli de marina dar nimanui nu ii pasa de bunul mers al celor ce le urmeaza. Sau si daca le pasa, nu pot face nimic si aud din ce in ce mai des in jurul meu: “Daca erai mecanic, plecai in voiaj. Doar ce am trimis vreo 4-5 mecanici zilele astea.” si multe altele.

Cand nu voi mai auzi astfel de replici si voi citi stiri precum cea de mai sus, poate voi merge sa votez; pana atunci voi sta in casa si voi sterge televizorul de scuipat.

 

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: