the app

PortVolution

Din primul moment în care ne-a venit ideea înființării cadeti.ro | cadet de România, am facut o promisiune: să fim în permanență în sprijinul celor care au nevoie de îndrumare, gratuit și necondiționat. În spiritul acesta se încadrează și ceea ce vei citi în continuare, respectiv despre următorul proiect al nostru.

Nava pe care sunt acum a primit o nouă angajare: încărcare din Davant – USA pentru Safi – Morroco. Primul lucru pe care îl faci este acela de a te gândi la ce te așteaptă în următorul port sub anumite aspecte și începi să cauți informații despre următorul port în rândul colegilor, sperând că poate cineva a mai fost în trecut unde urmează nava să ajungă.

Dar ce te faci dacă nimeni de la bord nu a mai călcat pe acolo? Firesc, nu este asta o problemă atât de stringentă pe cum o descriu eu aici, dar nu trebuie sa omitem că suntem in secolul XXI, era comunicațiilor și a tehnologiei. Ei bine, dacă lucrurile stau așa, de ce să nu profităm?

În cele ce urmează, pe platforma PortVolution ne dorim să înlăturăm pe cât posibil aceste necunoscute și, cum suntem o comunitate, asta presupune să participăm cu ce informații avem la îndemână.

Astfel, ne dorim să facem din noua platformă dedicată exclusiv acestui aspect, un loc în care să existe cât mai multă informație pe care noi toți să o putem accesa atunci când situația o impune. Orice informație, cât de neînsemnată vi s-ar putea părea, ar putea să fie de folos cuiva, așa că nu o țineți pentru voi și împărtășiți din experiența prin care ați trecut.

Mai concret, care sunt așteptările noastre?

Pentru noi navigatorii, primul contact cu un port este contactul cu autoritățile. Începând de la controlul sanitar, vamă și terminând cu PSC, controale ISPS, ISM, USCG/RNCG și multe altele. Astfel, în unele porturi aceste controale sunt aproape inexistente, la fel cum în altele pot fi a pain in the ass.

În măsura în care timpul îți permite, fără doar și poate vrei să ieși în oraș. și aici avem o serie de necunoscute pe care dacă am putea să le înlăturăm, am salva din prețiosul nostru timp iar această activitate ar putea fi una cât mai plăcută.

Informații posibil utile:

  • Există o localitate în apropierea portului și dacă da, cât de departe este, care este calea de acces, dacă implică vreun mijloc de transport, prețul acestuia, etc;
  • Cât de sigur este accesul în oraș? Am întâlnit porturi în care nu garanta nimeni pentru siguranța ta, rata criminalității fiind mare, sau poate datorită conflictelor din zona respectivă nici nu era permis accesul în oraș;
  • Moneda națională, rata de schimb și locurile unde aceste tranzacții se pot face în siguranță;
  • Magazine de unde poți face cumpărături de ordin general;
  • Localuri/ Seamans Pub unde poți să te relaxezi la o cafea, bere sau ce preferă fiecare, ori poate chiar un loc deosebit în care poți încerca ceva din specialitățile culinare locale;

Și mai este o categorie care mie personal mi se pare de o importanță majoră, motiv pentru care am lasat-o la urmă: comunicațiile. Eu personal (și sunt convins ca nu sunt singurul), în fiecare port în care ajung îmi cumpar un SIM card care să îmi faciliteze accesul la o conexiune de date: internet, mai pe românește. Așa țin legătura cu cei de acasă, așa țin legătura cu voi cei de aici, citesc câte o știre, etc. Cum spuneam la început, suntem în era tehnologiei și e păcat să nu profităm de avantajele pe care aceasta ni le oferă iar în lipsa unei conexiuni de date oferită de navă, atunci sigur ți-ar prinde bine o astfel de cartela SIM. Well, la fel ca și până acum, nici sub aspectul acesta lucrurle nu se aseamănă de la un port la altul, de la o țară la alta. Astfel, preturile și calitatea serviciilor pot varia considerent. Personal am plătit și 35$ pe un SIM cu 200Mb de trafic de date (Tampico, Mexic), lucru cu care poate nu oricine ar fi de acord. Mai sunt situații în care diverși speculanți vin cu oferte mai putin avantajoase și, dacă putem avea o altă sursă, să profităm și să scutim niște bănuți.

Eu închei aici, dar lista de mai sus continuă pe pagina PortVolution, unde te invităm și pe tine.

Tot ce aveți de făcut este să vizitați pagina PortVolution și să vă abonați (subscribe în partea dreaptă a paginii) cu adresa de email iar cand aplicația va fi gata, vei primi o notificare din partea noastră. Dacă acesta nu este primul tău contact cu noi, atunci știi că nu ne place spam-ul și implicit nu vei avea parte de așa ceva din partea noastră.

De asemenea, nu strică să dai un share pe pagina ta. Totul este în interesul nostru, al tuturor.

PortVolution – more social, more you!

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: