the app

PE O NAVĂ A MAERSK S-A GĂSIT COCAINĂ ÎN MEXIC

Acest articol poate fi accesat și din aplicația Android cadeti.ro | cadet de România

În puține cazuri echipajul se implică în traficul de droguri atunci când sunt la navă, de data aceasta este ciudat faptul că într-un container au fost găsiți împreună cu stupefiantele, doi stivadori care cel mai probabil însoțeau și aveau grija de pachete. Acest lucru este neobișnuit și poate însemna că traficanții de droguri folosesc noi scheme și metode în încercările de contrabandă.

foto credit: Pixabay/stevepb

Maersk poate confirma că autoritățile de la terminalul Manzanillo efectuează o anchetă după ce se presupune că doi docheri au fost găsiți ascunși alături de stupefiante într-un container la bordul SVENDBORG MAERSK pe 2 iulie 2020. Colaborăm cu autoritățile mexicane responsabile de caz. Ca o chestiune de politică, Maersk nu va comenta în timp ce investigațiile penale sunt în desfășurare.
Pe toate aspectele operațiunilor noastre de la navă și de pe mal, Maersk se angajează să își desfășoare activitatea în mod responsabil și legal, cu respectarea impactului economic, social și de mediu mai larg al activităților noastre. Maersk nu acceptă marfă ilegală și avem instrucțiuni în vigoare pentru a îndruma personalul cu privire la screeningul și manipularea mărfurilor, pentru a fi atenți la orice lucru neobișnuit sau suspect. Lucrăm proactiv cu autoritățile pentru atenuarea riscurilor și vom coopera în mod deschis cu autoritățile relevante în timpul acestor investigații.

În urma unui pont. Ofițerii serviciului vamal mexican au efectuat un control amănunțit la sosirea navei SVENDBORG MAERSK în portul Manzanillo Mexic, pe 2 iulie. Două pachete cu 102,5 kilograme de cocaină au fost găsite într-un container, ceea ce în ziua de azi nu un lucru deosebit însă pe lângă stupefiante mai erau încă două persoane în container, evident pentru a avea grijă de pachete.

Se pare că Marina mexicană a fost informată că drogurile erau la bordul navei când Maersk Svendborg se apropia de Manzanillo. Porturile precedente au fost City of Balboa din Panama și Buenaventura, Columbia.

Conform ziarului mexican El Universal, cocaina recuperată valorează 1.2 milioane de dolari.

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: