the app

NOI EVENIMENTE DE PIRATERIE CU RĂPIRI DE ECHIPAJ

Noi acte de piraterie soldate cu răpirea unor membri de echipaj s-au soldat curând într-o zonă în care până acum nu au avut loc asemenea evenimente.

„Incidentul actual a avut loc pe o rută de transport direcția SW în lățime de 80 mile spre / dinspre Delta State, unde s-au văzut puține sau deloc incidente de piraterie în ultimii ani. Poziția și condițiile generale ale mării care caracterizează apele Golfului Guineea în această perioadă a anului pot indica prezența unei ambarcațiuni de suport în zonă ”, a declarat Praesidium International într-un mesaj de alertă.

Cinci marinari de naționalitate chineză au fost răpiți de pirați de pe nava multipurpose Kota Budi din largul coastelor Benin.
PIL a confirmat că nava a fost atacată de pirații din Golful Guineei pe 2 iulie, în jurul orei 23:35 (ora locală). Armatorul a spus că cinci membri de echipaj, inclusiv comandantul, au fost răpiți.

Conform rapoartelor, nava se afla la aproximativ 150 de mile de Cotonou, Benin, la momentul atacului.

Acest articol poate fi citit și în aplicația cadeti.ro | cadet de România pentru terminalele Android. Accesează acest link de pe telefonul mobil pentru instalare sau dacă citești articolul de pe telefon, click pe imaginea de mai jos.

„Nava și ceilalți 15 membri ai echipajului de la bord sunt în siguranță și sănătoși, iar măsurile au fost puse în aplicare pentru a le asigura siguranța și bunăstarea echipajului”, a declarat PIL.

„PIL lucrează în prezent cu statul de pavilion, autoritățile locale și persoanele de contact pentru a stabili unde se află stăpânul și echipajul dispărute și face măsuri dure și urgente pentru a le asigura bunăstarea și revenirea în siguranță.”

Conform marinetraffic ultimul port a fost Warri, Nigeria, pe 23 iunie iar acum destinația în AIS nava are “ARMED GUARD O/B” și este în afara razei de acoperire.

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: