the app

Nava de pasageri Costa Victoria vândută către San Giorgio del Porto

Costa Cruises a anunțat că a vândut Costa Victoria grupului San Giorgio del Porto (parte a holdingului Genova Industrie Navali). Nava ar fi fost vândută către Genova Trasporti Marittimi, controlată de șantierul naval Genova. Nu a fost făcută nicio mențiune oficială de către Carnival Corporation.

Intrând în serviciu în 1996, Costa Victoria este o navă relativ „tânără” și ar putea naviga încă câțiva ani cu un alt proprietar. Cu toate acestea, criza Coronavirus (COVID-19) a redus șansele de a găsi un cumpărător. Costa Victoria are o lungime de 252 metri, o capacitate de 2,394 pasageri si 790 membri de echipaj.

Chiar înainte de pandemie, Carnival Corporation a anunțat ieșirea unor nave mai vechi din flota sa globală, iar alegerea Costa Victoria părea evidentă, deoarece programul navei a fost planificat abia până în octombrie 2020.

Ipotezele cu privire la viitorul navei sunt două – tăierea navei într-un șantier naval certificat pentru casare sau conversie într-un hotel plutitor pentru lucrătorii angajați în siturile industriale care sunt în prezent manageriate de Grupul San Giorgio del Porto (SGdP).

Între timp, Costa Victoria ar trebui mutată din Port Civitavecchia (Roma, Italia), unde este în prezent amdocată, în Port Piombino (Toscana, Italia).

Costa Victoria este ultima navă de croazieră din flota concepută înainte ca Costa Crociere să intre în Carnival Corporation.

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: