the app

National Maritime College of Ireland – Cork

Dupa un voiaj de patru luni – ultimul de cadetie sper – si unul foarte greu, dupa ce am “aterizat” din voiaj direct in sesiunea de toamna pe care am trecut-o aproape cu brio 😀 ma aflu acum – o parte din voi stiti deja acest lucru – intr-o bine meritata vacanta in Dublin – Irlanda. Nu, nu Irlanda de Nord, asa cum ma intreba un pusti de clasa a 9-a mai zilele trecute, ci Republica Irlanda, mai la sud oleaca.

Ei bine, de cum am ajuns aici si cunoscand cate ceva despre traditia Irlandei in marina, am vrut sa stiu despre invatamantul superior in domeniu. Am aflat astfel ca cea mai apropiata institutie de profil este in Cork, nu stiu daca nu si singura. Se numeste National Maritime College of Ireland – NMCI. Din pacate eu sunt in Dublin si nu am drum prin Cork; mi-ar fi placut sa ajung acolo si sa fac un tur, macar pe-afara, caci tururile organizate se tin in perioada Ianuarie – Septembrie. Insa ar fi meritat sa o vad macar si de la exterior.

National Maritime College of Ireland

All students train with experienced seafarers at the National Maritime College of Ireland and aboard ships trading world-wide.

Asadar, m-am multumit cu un tur al site-ului lor, unde mai intai de toate mi-a sarit in ochi indemnul “Relish the challenge of working with the sea”. Nu-i asa ca suna frumos? Din ce am observat, diferenta intre oferta educationala ANMB si NMCI nu este foarte mare, dar cum prima se afla in Romania iar NMCI in Irlanda… All students train with experienced seafarers at the National Maritime College of Ireland and aboard ships trading world-wide ma duce cu gandul la marea noastra problema si anume cea a efectuarii stagiului de practica ambarcata. Tind sa cred ca, asa cum in alte domenii la ei lucrurile stau altfel decat la noi, cred ca nici acest aspect nu constituie o problema pentru cursantii lor.

Din dotarile Colegiului fac parte:

• Survival Pool and Helicopter Dunker, Cold Water Training Tank, and Marine Escape System;
• Fire and Damage Control Centre;
• Liquid Cargo Handling Simulation;
• NARAS-O, VTS, SAR, Fleetwork Simulator;
• Full Mission Bridge Simulator (Merchant ship) 360 degree visuals.

si cred ca nu mai e nevoie sa mentionez simulatorul GMDSS, Engine Room Simulator, laboratoare si altele.

In mare, oferta educationala ar fi dupa cum urmeaza:

• Marine Engineering Degree (3 Years Ab-Initio)
• Nautical Science Degree (3 Years Ab-Initio) > Nautical Science (Honours) Degree (add-on)
cu optiunea
• Certificate in Navigational Studies in Seamanship (3 years approx., including sea service)

Post Graduate Courses
optiune
• Courses for Professional Seafarers & Modular Courses necesar pentru avansarea la nivelul managerial.

Din pacate nu am reusit sa gasesc perioada de cadetie necesara pentru a putea sustine examenul de brevet.

Daca ai cunostinte despre cum stau lucrurile din punctul de vedere al invatamantului de specialitate in alte tari, nu ezita sa ne spui si noua intr-un comentariu.

 

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: