the app

LA MULȚI ANI, NAVIGATORULE! LA MULȚI ANI ȚIE ȘI FAMILIEI TALE!

Precum Atlas ține bolta cerească pe umerii săi, navigatorii pun lumea în mișcare asigurând toate bunurile de care națiunile au nevoie.

Navigatorii fac sacrificii reale pentru familiile lor, pentru navă dar mai ales pentru echipajele din care fac parte. Sunt supuși zilnic unor provocări fizice și mentale, într-un mediu pentru care omul nu a fost făcut să reziste mult timp. Nu este mai puțin adevărat și nici o exagerare dacă spun că uneori familia trece pe locul doi. Meseria de navigator nu mai este demult ce a fost cândva. Pe măsură ce presiunea comercială asupra navelor este tot mai mare, echipajele sunt cele ce absorb de fiecare dată șocul dat de aceasta. Sunt flexibili și chiar dacă sunt oameni nu au voie să cedeze. Nu până în momentul în care și-au terminat treaba. 

Deși astăzi este ziua lor, nu își permit să se oprească pentru a sărbători. O vor face din mers. Așa cum nu s-au oprit nici de la începutul anului încoace. Pentru că omenirea are nevoie de bunurile pe care ei le transportă. Nu este prima cumpănă pentru ei, dar mai mult decât oricând, anul acesta a fost și încă este unul de mare încercare. Și nu este necesar să mai menționez de ce. Pentru mulți navigatori criza aceasta încă nu a trecut.

Sunt, astăzi, 10 ani de când sărbătorim la nivel mondial ZIUA NAVIGATORULUI, primul an fiind in 2010, la aceeași dată. Mi se pare nedrept să nu menționăm familiile acestora. Sunt parte din ei și ceea ce îi face să reziste.

LA MULȚI ANI, NAVIGATORULE! LA MULȚI ANI ȚIE ȘI FAMILIEI TALE ȘI ÎNTOTDEAUNA SĂ TE ÎNTORCI CU BINE ACASĂ!

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: