the app

INDIA DĂ UNDĂ VERDE SCHIMBURILOR DE ECHIPAJ PENTRU NAVIGATORII STRĂINI

Ministerul Afacerilor Interne (MHA) a emis vineri un memorandum prin care se permite navigatorilor străini să debarce în porturile indiene în vederea repatrierii.

Deși navigatorii indieni au avut posibilitatea de debarcare încă de la sfârșitul lui Aprilie, prezenta decizie este valabilă doar pentru navele de marfă, nu și pentru cele de pasageri.

Descarcă aplicația cadeti.ro | cadet de România

Continua lectura din aplicatia de mobil.
Ai parte de notificări pentru postările noi și în plus un aspect al conținutului și o funcționalitate adaptată pentru experienta pe telefonul mobil.

„Această mișcare nu va ajuta doar India în îndeplinirea obligației sale internaționale de a facilita circulația echipajelor, dar va crea, de asemenea, oportunități de muncă pentru navigatorii indieni care așteaptă să se alăture unei nave”, a spus Satinder Pal Singh, un secretar comun în ministerul de transport maritim.

În ciuda veștilor, situația este încă tensionată în ceea ce privește schimburile de echipaj, acestea fiind permise în doar câteva țări / porturi. Se estimează ca fiind în jur de 300.000 de navigatori blocați la nave în așteptarea repatrierii. Ce să mai spunem despre cei care stau acasă în așteptarea unui voiaj?

Cu toate acestea, conform trackerului agenției Inchcape Shipping Services, 65 de țări permit schimburile de echipaj, anumite condiții fiind impuse [Subject to screening and approval from authorities], în vreme ce în alte 17 țări, schimburile de echipaj sunt permise, însă tot cu anumite condiții, mai permisive de data aceasta.

Toate acestea cu o remarcă. Sau două: România nu este pe lista țărilor acestui tracker, sub nicio forma. Oare noi nu mai existăm? Iar în dreptul Indiei nu apare ca fiind permise schimburile de echipaj pentru alte naționalități decât indieni.

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: