the app

Hong Kong permite schimburile de echipaj

Hong Kong a făcut marea concesiune în ceea ce privește schimburile de echipaj, făcându-le posibile pentru toți navigatorii ce sosesc în limita portului (nave acostate sau ancorate), fără să fie nevoie de carantină sau permisiuni speciale.

Noile reguli emise menționează că navigatorii ce și-au terminat contractul, vor fi nevoiți să rămână la bord pe parcursul șederii în Hong Kong, apoi direct la aeroport în drumul către țara de destinație, pentru a minimiza contactul cu comunitatea locală.

Echipajele pentru ambarcare vor trebui să sosească în Hong Kong când nava este în Hong Kong și să se deplaseze direct la navă după sosire. Dacă există nevoia ca navigatorul să stea în Hong Kong cât timp așteaptă nava, compania sau agentul sunt nevoite să îi ofere acestuia cazare în condiții de  izolare.

Sindicatele au mai oferit industriei maritime o săptămână la dispoziție pentru a rezolva această problemă stringentă a schimburilor de echipaj, aspect ce are ca rezultat 200 000 de navigatori ce muncesc pentru limitele contractuale.

Forțarea navigatorilor deja obosiți care lucrează de mai bine de patru luni după încheierea contractelor este inacceptabilă. Acest lucru pune în pericol sănătatea lor dar și siguranța maritimă. Este necesar să se acționeze acum pentru a asigura condiții decente de muncă pentru navigatori, pentru a evita accidentele maritime și de mediu. Solicităm guvernelor să lucreze împreună pentru ca aceste schimbări ale echipajului să se efectueze în siguranță, a declarat ieri directorul general al International Labour Organisation, Guy Ryder.

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: