the app

>”Fabrici de intelectuali ratati”

>

…sau altfel spus: “Somajul – profesie pentru multi absolventi de facultate”.
Toti visam la clipa cand ne vom vedea cu diploma de licenta in mana, ceea ce, pentru marea majoritate, nu este decat o chestiune de timp. Intrebarea este ce vom face dupa aceea? Si de ce s-a ajuns aici? Dar mai ales cum putem iesi din aceasta situatie?

Sunt intrebari la care fiecare individ in parte va raspunde relativ diferit, functie de situatia fiecaruia. Cu toate acestea, toti avem ceva in comun. Urmareste cele doua clipuri din emisiunea Romania te iubesc ca sa vezi ce. Dar mai ales, ca student-marinar, inceputul celui de-al doilea videoclip este mai mult decat relevant.
Tu ce vei face dupa terminarea facultatii? De ce urmezi cursurile acestei facultati? Urmaresti ca dupa absolvire sa profesezi in acest domeniu? Consideri ca vei avea sanse?
Astept comentariile voastre pe aceasta tema.

5 thoughts on “>”Fabrici de intelectuali ratati””

  1. @officer_girl stai linistita ca s-au gandit ei la asta, doar ca nu pot sa faca asa ceva pentru ca ar trebui sa isi impoziteze si diurnele lor: that would be bad. Mai mult de atat, diurna, prin definitie, sunt bani de cheltuiala pentru acolo unde iti desfasori activitatea. Prin urmare nu ar fi bani care, teoretic cel putin, ar intra in tara, nu este un venit constant; stim totusi cat de mult contribuie navigatorii romani la economia tarii, la fel ca toti ceilalti care muncesc pe afara si aduc bani in tara. In alta ordine de idei, ROmania nu mai are flota. De aici si impunerea unei legi bla bla bla… Totusi, daca s-ar dori, s-ar face si asta dar este foarte dificil: esti angajat al unei companii straine, lucrezi pe o nava al carei pavilion este de alta provenienta decat ROU, etc.

    Reply
  2. si sunt convinsa ca ar saliva ei la banii nostri si ar fabrica un impozit ceva pentru navigatori, caci de… ca impozit plateste un roman ce castiga in mana 8-9 sute de ron si cat castiga un navogator…. parca le sclipesc ochii

    Reply
  3. este mai mult decat actual articolul 😛 dar asta cu “statul face prea mult pentru studenti si iese in pierdere…’ e trasa de par tare de tot. pe langa vrajelile de care nu iti dai seama daca nu treci prin sistem, este totusi o realitate.

    Reply

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: