the app

Examen de brevet la Bucuresti

Auzeam de ceva vreme niste zvonuri cum ca din Ianuarie 2012 evaluarea competentelor in vederea obtinerii brevetelor/certificatelor de capacitate maritime se va desfasura la Bucuresti. Desi puteam sa sustin aceasta evaluare putin mai din timp, nu m-am “agitat”, zicand sa termin cu toate cursurile IMO si apoi. Deh, tipic mie: sistematic si pe rand, toate la timpul lor.

Si cum fum fara foc nu iese, iaca s-au adeverit si zvonurile in aceasta privinta iar azi un distins profesor mi-a confirmat ca de la 1 Octombrie 2012 evaluarile se vor efectua la Bucuresti.

Pe site-ul ANR este postat pe pagina cu pricina acest anunt, referitor la examinarea si certificarea personalului navigant in noua formula !?

Având în vedere reorganizarea Autoritatii Navale Române, începând cu data de 01.10.2012 evaluarea competentelor în vederea obtinerii brevetelor/certificatelor de capacitate maritime si a certificatelor internationale de conducator de ambarcatiune de agrement clasele A si B, se va face în sala de la etajul 11, Poarta G, incinta Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Bdul Dinicu Golescu nr. 38 – BUCURESTI.
Dosarele de înscriere în vederea participarii la evaluare se depun la sediul ANR incinta Port Constanta.

OK! Inteleg reorganizare, dar mai inteleg si ca e romaneste facuta; iar ceea ce nu inteleg este de ce trebuie atatia ‘jdemii de navigatori sa mearga la Bucuresti, cu toate cele ce deriva din asta, ca sa sustina un amarat examen de certificare. Pentru ce atata cheltuiala din partea noastra pe drumuri, stat la hotel, mancat prin fast food-uri samd? Pentru ce atata tam-tam cu mutat rahatul de la malul marii la Bucuresti? Poate mutati si Marea Neagra si Portul Constanta si flota si cacatul asta care persista de atata vreme si nu ne lasa sa ne dezvoltam de douaj’ de ani incoace si le puneti pe toate in Herastrau si Cismigiu si in ce baltoace mai aveti pe acolo. Colegiu de mateloti ati facut, faceti ba! si Marea Strugurie acolo daca sunteti tari!

Cica de acum incolo ni se va ura sa avem numai SUCCESURI!

via

17 thoughts on “Examen de brevet la Bucuresti”

 1. esti fata sau baiat? daca te adresezi doar baietilor e “putina” discriminare !

  Reply
 2. fac masaj de relaxare navigatorilor stresati, 5 pachete ce Kent cu castel/ora 🙂

  Reply
 3. salutare slv! noi cei de pe cadeti.ro credem in democratie, in libertatea omului de a face alegeri pentru el insusi, in libertatea de exprimare, etc. tocmai de aceea comentariul tau este vizibil. vrem sa credem ca suntem obiectivi si open-minded, dar totusi mesajul tau nu reprezinta o opinie sau un punct de vedere, ci este pur si simplu marketing (excluzand legalitatea, certificatul de “producator” si asa mai depate). noi nu incurajam vanzarea de produse ori servicii aici. pe de alta parte si din mesajul tau fiecare poate intelege ceva, in functie de cum il percepe. eu spre exemplu, inteleg ca fiecare e liber sa faca ce vrea cu banii pe care ii detine (sa comande lucrari de licenta, sa comande referate, sa cumpere diverse materiale ajutatoare etc.) pe de alta parte exista deja divese cd-uri cu variante pdf, doc, exe, exista si varianta on-line pe care o utilizeaza majoritatea, exista carti, etc si sunt foarte accesibile si gratis pe deasupra. In incheiere, fiecare alege pentru el si ia decizii ca atare, eu am invatat din sursele mai sus mentionate si acum sunt brevetata. Sunt convinsa ca nu sunt un caz singular sau izolat. Se poate si sa se “uneasca” mai multi doritori, sa cumpere cd-ul (mai mult din curiozitate, sunt convinsa) iar apoi sa circule gratis, si atunci nu castigi decat primii si ultimii 50 euro (49 – ca orice castig incepe cu investitia intr-un blank).
  am putea organiza chir aici o strangere de fonduri de la vizitatori, iti cumparam cd-ul si apoi il publicam / oferim cititorilor nostri fideli. banuiesc ca nu ai drepturi de autor sau altceva, deci putem reproduce continutul fara sa ne dai in judecata (cel putin tu). acestea fiind spuse, spor la bani!

  Reply
 4. @T.T. Cteste comentariul anterior si ai sa vezi ca sunt aceleasi teste. Una peste alta, rata de promovabilitate cica ar fi de cam 50%, dar asta deoarece candidatii nu ar fi indeajuns de pregatiti si nu din alte considerente.
  Cat despre cazare, exista atatea site-uri unde poti gasi hoteluri, exista google maps pentru a gasi un hotel in apropiere; ai totul la indemana. Pentru tine am facut putina cercetare 😀 si iti dau un link sa vezi unde este Ministerul Transporturilor; cat despre poarta G, odata ajuns acolo, o vei gasi tu cu siguranta.
  Anyway, spor la invatat! Iar de la cei ce vor sustine in continuare examenul, asteptam impresii sub orice aspect.

  Reply
 5. Ar fi totusi de interes cateva detalii de ordin practic, de la cei care au avut deja parte de examinare la Bucuresti. Spre exemplu: s-a schimbat ceva in materialul de examinare ? Care este aceea poarta G ? La ce hoteluri merita sa te cazezi ? …detalii….asta in ideea adaptabilitatii…

  Reply
 6. @cadet
  Stim cu toti ca in ziua de azi toate lucrurile se intampla politic, iar daca politicul doreste balene in Herastrau, iti garantez ca maine vom putea vizita balenele din Herastrau si/sau Cismigiu (pentru ca eu acolo vreau o fauna si mai bogata). Asadar, politicul a dorit examinarea actualilor si viitorilor ofiteri la Bucuresti si asta se intampla in consecinta acum. Daca din noiembrie vor urma schimbari in sfera aceasta a politicului mioritic, atunci lucrurile vor reveni la normal. Pardon, la vechiul sistem, caci cine, Dumnezeu, mai e in stare sa afirme in conditiile date ce este si ce nu este normal…
  Populatia este pielea p*lii in batatura sau mai academic vorbind, cantitate neglijabila; asta suntem noi contribuabilii in fata lor (pardon, voi contribuabilii, eu unul am ales sa nu mai contribui sub vreo forma sau alta) si acest lucru pentru ca suntem un neam de … ma rog, fara cojones 😀 Nu avem sange in instalatie si de aceea cei influenti si cu putere de decizie fac lucrurile asa cum le sunt pe plac. Period! cum zice americanul. Si asta se va intampla, tot cum zice americanul, over and over, caci ma indoiesc ca se va gasi un Fraier Incoruptibil care sa ia haturile si sa indrepte lucrurile. Atat cat se mai pot indrepta! Iar asta pentru ca nu suntem condusi din interior ci suntem condusi de catre altii, care au dorit sa devenim o tara de consumatori…
  Dar hai ca am dat-o in altele si deja ma tem ca o iau pe urma lui Diaconescu… Una peste alta am oarece feedback de la prima “sesiune” de examinari de la etajul 11. Noul etaj 11 😀

  Salut! azi am terminat, e aceeasi comisie de la Constanta, aceleasi teste de pe ainostri… aceleasi intrebari, daca inveti se ia fara probleme… Singura faza aiurea este cu drumul si cazatul prin Bucuresti.

  Ceea ce sper eu este sa nu se defecteze liftul. Zic!

  Reply
 7. da, foarte buna initiativa, toata lumea “sustine” dar fiecare sustine ce vrea nu inseamna acum ca trebuie ca ceea ce ‘sustinem” noi sa transformam in adevar absolut sau realitate absoluta atunci cand avem putearea sa o facem. in fine, e normal sa se mute examinarea la Bucuresti si miile de persoane ce trebuie examinate evocand drept motiv domiciliul examinatorilor (probabil mai multi decat miile de persoane ce trebuie examinate si majoritatea decide), probabil din acest considerent sediul va fi unul migrator, daca examinatorii vor fi, in viitor, din Topraisar, hop cu sediul in Topraisar, sau de ce nu la Caracal… logic! cum de nu pricepem…? Cum de nu intelegem ca este spre folosul majoritatii ce lucreaza in domeniu si care ,este, probabil din Bucuresti? Cum sa nu se mute un amarat de examen sau un amarat de ANR in Bucuresti cand s-a mutat chiar Ziua Marinei (la Constanta s-a sarbatorit prin primarie nu national) pe lac in capitala? Da, ce nu stiati ca lacul este mediu marin, si chiar cu vaporase, sirene, rechini si balene (desi fauna e mai mult pe mal de obicei 🙂 )? Ce sa faci in Constanta unde sunt doar 3 insitutii amarate (UMC, Academia Navala si Ovidius) ce te scolarizeaza in domeniu (nu mai punem la socoteala Ceronav-ul) cand poti sa sustii examenul in Bucuresti unde exista ditamai Insitutul cu renume si traditie de secole (o fi mai stii 😕 doar ca au intarziat cu implementarea) Majoritatea navelor, a agentiilor de crewing, a personalului navigant si insusi portul se gasesc tot in capitala (acolo este totul doar se da ora exacta)… O fi ea capitala dar pana mea… si eu as muta multe lucruri la mine in curte dc as putea si as da un ordin sa vina toata lumea la mine nu sa ma duc eu la ei cu vreun sediu ceva (daca as fi Ministerul Transporutrilor sau as fi ca alte capete luminate ce vin cu asfel de idei stralucite spre folosul populatiei) sa imi vina mie banii direct, impozitul etc, si dupa ce invata navigatorii drumul spre capitala mi-as tranti si un hotel si o cantina langa, ca de… sa rupem piata. dupa parearea mea sincera Bucurestiul are castig de cauza doar in ceea ce priveste aeroportul, si da, e frumos sa dai testul, sa iti dea pe loc brevetul si sa te duca cu limuzina la Otopeni sa te “livreze” in Miami la vapor, dar cum asta este putin (doar putin) SF mai avem de asteptat. pana atunci navigatia se muta la capitala…

  Reply
 8. De ce se mută activitatea de examinare de la ANR la Bucureşti

  E mult mai logic şi mai ieftin. Se vor scurta anumite procese, anumite activităţi, în beneficiul navigatorilor şi al armatorilor”, a declarat, ieri, Eugen Olteanu, directorul general al Autorităţii Navale Române (ANR). A fost prima declaraţie oficială pe marginea subiectului care a dat naştere, în ultimele zile, la o serie de controverse.

  Olteanu a precizat că ANR, instituţie născută în urma fuziunii dintre Inspectoratul Navigaţiei Civile şi Regia Autonomă „Registrul Naval Român”, a fost şi rămâne o instituţie care are întotdeauna grijă de clienţii săi.

  „Partea de examinare s-a mutat la Bucureşti. Nu toţi navigatorii din România s-au născut sau trăiesc în Constanţa. Cel mai bun punct pentru o astfel de activitate este Bucureştiul, acolo e cel mai important nod de comunicaţii”, a explicat directorul ANR. De asemenea, el a anunţat şi care este locul în care se susţin, de acum înainte, examenele ANR. Este vorba despre sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, etajul 11. Intrarea se va face prin poarta G a ministerului. Accesul în sediu se efectuează pe baza unei liste aprobate de ANR, listă care va fi comunicată Palatului CFR. Potrivit spuselor lui Eugen Olteanu, înscrierea se va putea face atât la Constanţa, cât şi la Bucureşti. „Sperăm ca pe viitor să se poată face în toate centrele zonale ale ANR”, a specificat directorul ANR.

  Întrebat de ce se mută partea de examinare a ANR la Bucureşti, Eugen Olteanu a declarat că a fost vorba despre cerinţe venite din partea navigatorilor din ţară şi că aceste cerinţe au fost luate acum în calcul. Pe lângă această activitate, şi partea de investiţii şi aprovizionare va fi mutată în capitală.

  Cât despre evaluatori, Olteanu susţine că aceştia erau mai ales din Bucureşti, fapt pentru care în acest fel s-a rezolvat problema transportului acestora.

  Chiar dacă cele două activităţi – partea de examinare şi investiţiile şi aprovizionarea – se mută în Bucureşti, toată conducerea ANR rămâne, deocamdată, la Constanţa.
  SURSA : ZIUA DE CONSTANTA

  Reply
 9. Deputatul PD-L Maria Stavrositu, a formulat o interpelare adresată Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, domnul Ovidiu Ioan Silaghi, cu privire la proiectul de act normativ pentru modificarea organizării şi funcţionarii Autorităţii Navale Române, al cărei sediu localizat până în prezent în incinta blocului turn de la Poarta nr.1, Constanţa, urmează a fi mutat în Bucureşti.

  Deputatul democrat-liberal susţine prin intermediul interpelării că această modificare reprezintă un real deserviciu adus judeţului Constanţa, două dintre considerentele invocate de către aceasta fiind micşorarea bugetului local, prin redirecţionarea taxelor şi impozitelor către bugetul capitalei, şi de asemenea disconfortul creat ofiţerilor care susţin examenul de brevetare, şi care sunt nevoiţi să se prezinte în vederea participării la examene în Bucureşti, în condiţiile în care cursurile au loc în Constanţa. Stavrositu a solicitat ministrului Transporturilor si Infrastructurii, argumentele ce au stat la baza acestei hotărâri şi totodată a cerut expunerea beneficilor mutării sediului Autorităţii Navale Române, de la Constanţa la Bucureşti.

  via

  Reply
 10. Săptămâna trecută, deputatul PDL Maria Stavrositu a formulat o interpelare adresată ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Ioan Silaghi, cu privire la proiectul de act normativ pentru modificarea organizării şi funcţionării Autorităţii Navale Române, al cărei sediu localizat până în prezent în incinta blocului turn de la Poarta 1 Constanţa urmează a fi mutat în Bucureşti.

  Potrivit deputatului Maria Stavrositu, această modificare reprezintă un real deserviciu adus judeţului Constanţa, două dintre considerentele invocate de către aceasta fiind micşorarea bugetului local, prin redirecţionarea taxelor şi impozitelor către bugetul capitalei, şi de asemenea disconfortul creat ofiţerilor care susţin examenul de brevetare, nevoiţi să se prezinte în vederea participării la examene în Bucureşti, în condiţiile în care cursurile au loc în Constanţa.
  Deputatul Maria Stavrositu a solicitat ministrului Transporturilor şi Infrastructurii argumentele ce au stat la baza acestei hotărâri şi totodată a cerut expunerea beneficilor mutării sediului Autorităţii Navale Române, de la Constanţa la Bucureşti.

  Reply
 11. Nu am idee, dar banuiesc ca nu. In acest caz NU se elibereaza in baza unui examen, deci cred ca il vei obtine de aici. Insa cel mai bine te interesezi la ANR.

  Reply
 12. o prostie imensa organizata de ministerul transporturilor . Daca pica pe 9 decembrie la examenul cu poporul cu siguranta se va reveni la normal . Zecile de mii de oameni vor umbla la bucuresti cand marea e la constanta nu la bucuresti. niste dobitoci .

  Reply

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: