the app

Vlad Adrian

Am absolvit Academia Navala “Mircea cel Batran” Constanta, specializarea: Inginerie Navala Navigatie si Transport Maritim si Fluvial. Am absolvit si Facultatea de “Relatii Economice Internationale” in cadrul Universitatii Crestine “Dimitrie Cantemir” Bucuresti unde am ales ca tema de licenta “Transportul maritim in comertul international de marfuri”. Tot in cadrul acestei institutii am urmat si pachetele optionale de cursuri: “Transporturi si Asigurari Internationale” si “Burse si piete internationale”. Sunt membru al mai multor comunitati din domeniul naval:

 • Shipspotting (fotografii nave; informatii nave; stiri)
 • Equasis.org (informatii nave)
 • Liga Navala Romana

Imi doresc sa ajung navigator inca de cand eram mic (11 ani) iar in acest timp pana in prezent am incercat sa invat zi de zi cate ceva de la navigatori , oameni din domeniu, carti si reviste despre nave si navigatie. De cate ori am avut ocazia sa vizitez cate o nava , am valorificat-o si astfel am ajuns sa vizitez submarinul Delfinul la interior, sa vizitez toate navele militare si toate navele romanesti pe care le-am “prins” la cheu in timpul “plimbarilor” prin port. Sunt mandru ca am iesit pentru prima data in mare cu bricul Mircea si desi iesirea a fost scurta si platita am avut ocazia (nu m-am miscat din zona comenzii) sa vad in timp real cum se tine navigatia, sa masor relevmente, am vazut cum se fac manevrele de acostare plecare de la cheu si evitare; cum se vorbeste in statie si am simtit nava cum se misca sub efectul combinat al derivei de vant si de curent si cum raspunde la carma, in concluzie am trait o experienta unica si plina de invataminte pe care nu o voi uita.

Ma consider norocos ca am avut ocazia sa invat in cadrul Academiei de la profesori exceptionali care m-au ajutat sa inteleg cam ce ma asteapta in viitor ca ofiter de marina sau ca inginer naval si vreau sa le multumesc pentru asta. Consider ca nu as fi putut sa imi aleg niste colegi mai buni decat cei pe care ii am acum, baieti de treaba si cu simtul umorului, buni prieteni.

In ceea ce priveste acest blog al cadetilor de marina civila din Romania pot sa spun ca este materializarea unei idei sclipitoare a colegului meu Marius Mocanu, rezultatul unei stranse prietenii si colaborari din dorinta de a ne ajuta reciproc si a ne sustine colegii.

Hobbyuri: fotografiile cu nave; arta; calatoriile; numismatica; filatelie; cartofilie; navigatia si istoria navigatiei romane; plimbarile; documentarele; tehnica; muzica; si multe altele.

7 thoughts on “Vlad Adrian”

 1. 1. a.”Simulatorul” inlocuieste examinarea practica in vederea obtinerii brevetului, care ar fi trebuit sa se desfasoare pe nave in portul romanesc, etc. Cum acest lucru este foarte dificil de realizat (din punt de vedere financiar, al dotarilor, al numarului mare de examinari, etc), s-a gasit solutia acestui curs, care dureaza doar 2 zile. Oricate intrebari si teste s-ar adauga examenului de brevet teoretic, nu vor putea inlocui niciodata manevra propriu-zisa a unei nave.
  b. In aplicatiile agentiilor de crewing / companiilor, etc. vei intalni destul de des aceasta cerere, trebuie sa completezi numarul certificatului obtinut in urma acestui curs, valabilitatea, etc.
  2. Atunci cand te inscrii la ANR la gemuletul numarul 7 😛 alegi unde vrei sa te deplasezi pentru acest examen: la Bucuresti sau la Constanta.

  Reply
 2. Salut.am si eu cateva nelamuriri,sper sa mi se elucideze cat mai rpd.doar ce am venit din voiaj si am inceput demersurile in vederea obtinerii brevetului de ofiter.Prima intrebare :
  1. Simulatorul de la Cerona vmai este valabil,sau acum s-a inlocuit cu studiul de caz?
  2. Examinarea se sustine la Bucuresti sau Constanta?

  Ast rasp vostru.multumesc anticipat !

  Reply
  • 1. te rugam ca pe viitor sa folosesti forumul cadet de Romania pentru orice fel de intrebari; multumim
   2. vis-a-vis de cursul de simulator te rog sa te interesezi la ANR; ei stiu in conditiile schimbarilor de ultim moment cum stau lucrurile
   3. examinarile se sustin si la Constanta si la Bucuresti.

   Reply

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: