the app

Raluca Maxim

400411_464153983618996_1632950110_nNu pot schimba ceea ce sunt, dar daca este nevoie, putem exprima sub alta forma 🙂

Sunt absolventa a Universitatii Maritime Constanta, Facultatea de Inginerie, specializarea Navigatie si Transport Maritim si Fluvial. Am ales aceasta facultate pe motivul “de ce nu?” dar mai tarziu s-a dovedit a fi  alegerea perfecta. Lucrarea mea de licenta a fost “Particularitati ale activitatii de navlosire pentru navele petroliere”. Am avut ocazia de a intalni printre profesori si oameni deosebiti care m-au facut sa aleg navigatia inaintea psihologiei – prima mea dragoste. Detin brevetul de Ofiter Punte, experienta mea de pana acum fiind pe nave de tip Ro-Ro Pax.

Am absolvit si Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, specializarea “Psihologie”, in cadrul Universitatii Ovidius Constanta, din pasiune, lucrarea mea de licenta numindu-se “Gelozia in familiile de navigatori”. Am abandonat studiile de masterat in anul doi (Psihologie Militara, unde am studiat si Psihologia Navigatorului) pentru ca am ales sa navig, lipsind luni intregi de acasa.

Ma enumar printre norocosii elevi ce au studiat in cadrul Colegiului National „Mihai Eminescu“ Constanta, unde, de asemenea am avut onoarea sa cunosc profesori extraordinari care au contribuit foarte mult la persoana care sunt astazi. 

Am lucrat prima data la 16 ani, ca ospatar, urmand  sa fiu, pe rand,  reprezentantul unei firme de materiale de constructii, promoter, merchandiser, promoter, profesoara, recenzor, cadet, ofiter.

In trecut am participat la numeroase concursuri si olimpiade (am luat chiar locul I la concursul de matematica Kangoroo in scoala generala; am fost selectata sa fac parte dintre elevii Centrului de Excelenta la Chimie dar dupa un an de zile Chimia nu a mai fost o pasiune; in liceu am castigat locul II pe judet la olimpiada de religie – da, exista; olimpiada de limba si literatura romana, concursuri de foografie, desen), Primul Ajutor Medical in cadrul Crucii Rosii, si multe alte activitati in diverse domenii care m-au ajutat sa fiu o persoana open-minded, deschisa oricarei provocari.

Primul meu voiaj m-a facut sa imi gasesc adevarata pasiune. In experienta mea pe mare mi-am dat seama ca nu imi place nimic mai mult decat sa fiu pe comanda, in cartul de noapte, la manevre, sau orice alte activitati de la bordul oricarei nave. Marea mi-a oferit sentimente pe care nu le traisem inainte, mi-a aratat locuri pe care nu le descoperisem inainte, obstacole ce m-au facut mai puternica, mi-a aratat ca exista oameni extraordinari pe care esti norocos daca ii intalnesti chiar si odata in viata, mi-a dat o familie inedita ce se schimba mereu, m-a invatat lectii pe care nu le inveti la nicio scoala. Navigatia este si va ramane cea mai mare pasiune si dragoste a mea, indiferent de ceea ce implica asta.

Comunitatea cadet de Romania | cadeti.ro este o urmare fireasca a caii pe care am ales sa merg, este un capitol ce se afla in stransa legatura cu ceea ce imi doresc, cu ceea ce am ales sa fac, sa traiesc.

Celelalte pasiuni de pe lista ar fi cititul, documentarele, acvaristica, filatelia si nu in ultimul rand oamenii.

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: