the app

Comunicat privind repatrierea navigatorilor in conditiile pandemiei COVID-19

In cursul zilei de ieri Sindicatul Liber al Navigatorilor a emis pe pagina sa de Facebook un comunicat privind regulile de carantinare sau izolare pentru personalul navigant roman, la repatrierea in tara.

Astfel, “SLN informeaza tot personalul navigant, maritim sau fluvial ca in baza OMS 816/14.05.2020 este exceptat de la măsurile de carantinare sau izolare personalul navigant roman, maritim si fluvial, care se repatriaza prin orice mijloac de transport, care la intrarea in țară nu prezintă simptome asociate infecției SAR-COV-2 si prezintă autoritatilor competente (DSP) ”certificatul pentru lucratorii din transporturi” al carui model este publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C nr. 096 I din 24 martie 2020 (Anexa 3).”

Problema este atunci cand se intampla ca personal implicat in tot acest proces interpreteaza regulile sau pur si simplu anumiti factori si iau decizi nefiresti, astfel ajungandu-se ca, la revenirea in tara dupa o perioada indelungata de voiaj, revederea celor dragi se prelungeste nejustificat. Daca dintre dumneavoastra ati intampinat probleme legate de aceste regulamente la revenirea in tara, va incurajam sa ne relatati intr-un comentariu sau chiar folosind pagina de contact.

Acest act normativ, se mai arata in comunicatul SLN, isi produce efectele și nu a fost abrogat. Indiferent de zona sau țara de unde navigatorii vin, dacă nu prezintă simptome SarCov-2, poartă echipament individual de protecție împotriva infecției covid-19 si prezintă Anexa 3 completată corect si semnată, acestora NU LI SE APLICĂ măsurile de carantinare sau izolare la sosirea în țară.

Mai jos gasiti Anexa 3, formular ce trebuie completat la revenirea in tara de catre lucratorii in transportul international.

Anexa 3

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: