the app

Azi am dat examen (!)

In toamna anului trecut, pe cand doar ce venisem  din voiaj, am sustinut examenele aferente semestrului II din anul III. Nu puteam sa nu o comit eu si mi-am facut rost de o restanta la Cinematica Navala si Navigatie Radar II. Asta pentru ca am avut limbarnita in timpul examenului si m-a gasit vorbitul cu un coleg. M-am bucurat totusi ca m-a dat afara doar pe mine, nu si pe colegul cu care vorbeam, el neavand nicio vina.

Toate bune si frumoase, precum e vorba, pana acum vreo cateva saptamani cand s-a afisat programa de desfasurare a sesiunii de examene pe semestrul I – sesiunea februarie 2012, unde era programat si examenul meu restant. Ca un student silitor(!) ce sunt, m-am apucat sa mai trec “putin” prin materie, astfel incat sa nu ma duc la omul ala si sa ma fac de ras. Nu la materiile de specialitate, macar, iar toata ghiduseala asta mi-a luat ceva din ziua de ieri, noaptea trecuta si dimineata de azi.

Simtindu-ma pregatit sa dau pe spate prin ceea ce stiam un profesor foarte drag mie, ma prezint la sala de examen la ora afisata in programa. Bineinteles ca nu mi-am uitat acasa zambetul care mi-a disparut in secunda 2 de cand am intrat in sala. Desi ieri imi spusese un coleg ca acest examen se va sustine in sesiunea aferenta (mai sau iunie 2012) ca sa ma conving, dau un telefon cuiva care ar fi trebuit sa fie cel putin informat in legatura cu acest aspect, persoana care imi spune ca daca este afisat in programa, atunci se va sustine. Dar nu de aceeasi parere a fost si profesorul nostru care, a dat si el un telefon la seful cu invatamatamantul din Academie, acesta din urma asigurandu-l ca situatia sta invers de cum stiam eu.

Am iesit din sala dezamagit ca s-a amanat ocazia mea de a uimi un profesor cu ceea ce invatasem, dar nu inainte de a-l uimi cu micul meu proiect pe care mi l-am propus si despre care o sa stiti si voi atunci cand va fi adus la indeplinire.

Si am mai fost dezamagit de faptul ca am administrat gresit un timp despre care stiti si voi cat de pretios este intr-o sesiune cand examenele curg unele dupa altele precum potopul de la Noe.

Nu scriu acest articol pentru a defaima institutia in care studiez – daca ar fi sa mai aleg inca o data intre ANMB si alta institutie de profil, tot aici as veni – dar asta nu inseamna ca trebuie sa se astepte cineva ca lucrurile merg snur. TIPIC ROMANESC!!! Si imi doresc de la voi ca daca ati trecut printr-o situatie care nu v-a convenit, sa nu stati cu mainile in san. Spuneti ce vi s-a intamplat, lasati un comentariu aici, mergeti la cineva in masura sa va asculte problema, faceti ceva si nu ganditi ca lucrurile se vor rezolva daca le veti tine pentru voi.

Asa am dat eu examen astazi. Mi-ar place daca si cel de joi ar fi la fel, dar ma indoiesc ca se va intampla asa.

Tu ce parere ai?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: