Monumentul vatmanului. de Antena 3

Marinarii, si in speta unii care detin un prafuit si neconfirmat brevet de Comandant (CLC), sunt comparati la Antena 3 Romania in emisiunea 100 de minute de vineri 5/10/2012 (minutul 17:30) cu vatmanul care, vezi Doamne! si el duce in fiecare seara la depou tramvaiul galben fara cai. Asta probabil avand si in vedere si tristul eveniment petrecut zilele trecute cand un vatman a fost injunghiat de catre un <i>pirat</i> al Bucurestilor. Nu contest gradul de periculozitate al fiecarei meserii, dar de aici si pana la asta… Este oare de ajuns acest eveniment izolat pentru a ne permite indrazneala unei astfel de comparatii?

M-am gandit astfel sa gasim impreuna cat mai multe diferente intre un, hai sa nu spunem chiar comandant, ci doar un ofiter maritim punte si un vatman. Asa este, aparent nu merita oboseala, dar va supun atentiei acest exercitiu de clasa 0 (zero) si am sa incep eu:

  • ca sa conduci un tramvai nu ai nevoie de studii superioare (chiar si postuniversitare) si nici nu dormi in tramvai pana cand iti termini tura, nu esti departe de familie si de cei dragi si nici nu castigi pe masura unui navigator; remuneratia insasi spune multe.

Desi nu sunt si vatman, mai cunosc multe alte diferente, dar va las pe voi sa contitnuati.

3 gânduri despre “Monumentul vatmanului. de Antena 3

  1. cea mai tare faza e cu dormitul in tramvai 😛 trebuie sa te gandesti si cine a facut comparatie si sigur persoana in cauza nu are nicio treba cu niciuna din cele 2 profesii mentionate…

    • Antenistii si toti ceilalti ca ei au treaba doar cu datul din cioc. Macar sa se documenteze si ei inainte sa deschida gura nu sunt in stare. Pe mine cel mai tare ma enerveaza cand spun „capitan” in loc de „comandant”

  2. Nu va bateti capul cu antena 3 pt ei navigatorii sunt basisti . Ceea ce este cam adevarat . Asa ca categoria navigatorilor e destul de detestata de ei deoarece BASE e fost comandant . Cat de mult se discuta de calitatile lui de fost ofiter si ce batjocura e vizavi de cum conducea el vaporul . Ce poti sa le ceri daca nu au coloana .

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.